Πώς θα κλείσεις τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Όλοι ξέραμε ότι όσο πιο νωρίς ποιος με το αεροπορικό εισιτήριο τόσο φθηνότερο θα το βρούμε σωστά; Λάθος!

Μεγάλη κουβέντα και παραφιλολογία επικρατεί σχετικά με το κλείσιμο των αεροπορικών εισιτηρίων.
Η ιστοσελίδα marketwatch αποδομεί τις μυθοπλασίες  σχετικά με το κλείσιμο φθηνότερων εισιτηρίων, μύθοι οι οποίοι φυσικά δεν ευσταθούν.
Όλοι ξέραμε ότι όσο πιο νωρίς ποιος με το αεροπορικό εισιτήριο τόσο φθηνότερο θα το βρούμε σωστά; Λάθος! Ή μάλλον όχι ακριβώς λάθος αφού ισχύει για πολύ λίγες περιπτώσεις. Γενικά όμως δεν ισχύει ίσα-ίσα που μπορεί να το πληρώσεις πολύ ακριβότερα. Αν κλείσει το εισιτήριο έως 202 ημέρες νωρίτερα υπάρχει περίπτωση να το πληρώσεις 50 δολάρια παραπάνω. 201 μέρες με 116 ημέρες νωρίτερα το κλείσιμο του εισιτηρίου Θα σου κοστίσει περίπου 20 δολάρια παραπάνω. Η καλύτερη περίοδος για να κλείσεις το φθηνότερο εισιτήριο είναι 115 με 20 μέρες πριν από την ημερομηνία που θέλεις να πετάξεις. Σε αυτό το διάστημα σύμφωνα με την έρευνα η 76η μέρα είναι η φθηνότερη μέρα.
Μία άλλη έρευνα που πρέπει να κάνεις για να κλείσεις φθηνότερο εισιτήριο είναι να τσεκάρεις και πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια one way με διαφορετικές εταιρείες. Τα ποσά που θα βρεις ταχυκίνητες μετά μετάλλιο ρετούρ εισιτήρια.
Ένας ακόμα τρόπος είναι να τσεκάρεις την τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου που σε ενδιαφέρει μέσω της google.
Όσο διαρκεί η έρευνα σου η google θα σου βγάζει ένδειξη που θα λέει αν η τιμή είναι χαμηλή συνηθισμένη Η υψηλή σύμφωνα με τον μέσο όρο. Επίσης google μπορεί να σε πληροφορεί για ενδεχόμενη αύξηση ή μείωση της τιμής του εισιτηρίου που σε ενδιαφέρει.
Παλαιότερα εάν χρησιμοποιούσες ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσεις εισιτήρια σε ρώταγε αν θα παραμείνει Σαββατοκύριακο στον προορισμό σου.
Ο λόγος ήταν οτι με αυτό το τρόπο τα εισιτήρια ήταν ακριβότερα. Πλέον αυτό ισχύει μόνο για την Καραϊβική. Στην Ευρώπη εάν παραμείνει στον προορισμό σου Σάββατο βράδυ το εισιτήριο θα το βρεις κατά μέσο όρο 40% φθηνότερα.
Η ενδιάμεση στάση για ένα προορισμό κάνει το εισιτήριο περίπου 5-10% φθηνότερο όμως ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να φτάσετε στον προορισμό σας κάνει αυτή τη μέθοδο ασύμφορη.
Γενικά θα πρέπει να ξεκινάτε την έρευνα για τα εισιτήρια περίπου τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού και να έχετε υπόψη σας ότι στους δυόμισι μήνες περίπου είναι η εποχή που πού θα βρείτε τα φθηνότερα εισιτήρια.

Νότια Προάστια 08/04/2019

Διάβασε ακόμα  Προσοχή:Τι αλλάζει με τις ταυτότητες για τα αεροπορικά ταξιδια εξωτερικού

αεροπορικά εισιτήρια