Υπηρεσίες όπως Gmail,Chrome,Youtube,google maps δεν θα είναι διαθέσιμες στις συσκευές Huawei

O Αμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου, η Google, ανακοίνωσε ότι συμμορφώνεται εμ τον νέο κανονισμό και ανέστειλε την πρόσβαση στις νέες συσκευές Huawei, σε εφαρμογές όπως google maps,gmail,chrome,google play,youtube κ.α.
Η Huawei θα μπορεί να χρησιμοποιεί το android αλλά οι χρήστες δεν θα έχουνστην διάθεση τους τις αναβαθμίσεις και τεχνική υποστήριξη.
Αμερικάνοι αλλά και αρκετών δυτικές χώρες θεωρούν ύποπτη την huawei για κενά κυβερνο-ασφαλείας και διαρροή μυστικών προς την Κινεζική κυβέρνηση από την χρήση των συσκευών της νέας γενιάς (5G).
Τις κατηγορίες απορρίπτει η Κινεζική εταιρία, η οποία υποστηρίζει ότι είναι λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από την Κινεζική Κυβέρνηση.
Αρκετές χώρες όμως, που συνεχώς αυξάνονται, απαγορεύουν στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών τους να χρησιμοποιούν οτιδήποτε έχει σχέση με Huawei.
Η απόφαση της Google,απόφαση της οποίας εξετάζονται οι λεπτομέρειες,αφήνειο μόνο ένα δρόμο για την Huawei. Να αναπτύξει και γρήγορα μάλιστα ένα δικό της λειτουργικό αλλά και εφαρμογές. Ετσι δεν θα έχει καμμάι εξάρτηση από τρίτους.
Αυτός ο δρόμος όμως ελοχεύει κινδύνους, αφού πόσοι καταναλωτές θα αγοράσουν ένα προϊόν που δεν έχει πρόσβαση στο Google Play και σε εφαρμογές όπως Youtube, Google maps κ.λ.π.?
Σίγουρα πάντως ο στόχος της Huawei που ήταν να εκτοπίσει την Samsung από το no 1 των πωλήσεων φαντάζει πλέον ουτοπικός.
Ποιος θα αγοράσει κινητό που δεν θα έχει πρόσβαση στο Google play και δεν θα έχει αναβαθμίσεις ασφαλείας? Εσύ θα αγόραζες?

Νότια Προάστια 20 Μαϊου 2019

 

αποκλεισμος της Google στην huawei