Ψάχνουν διαμερίσματα (και) στα Νότια για φιλοξενία ανήλικων μεταναστών

Διαγωνισμό για μίσθωση διαμερισμάτων που θα φιλοξενήσουν ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες δημοσίευσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η μίσθωση σύμφωνα με τον διαγωνισμό θα είναι πεντάμηνης διάρκειας αλλά όπως αναφέρεται στην προκύρηξη θα μπορεί να παραταθεί για ένα έτος.

Οι δήμοι στην γειτονιά μας στους οποίους ψάχνει ο ΔΟΜ είναι

Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης,Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου 
Ψάχνουν διαμερίσματα (και) στα Νότια για φιλοξενία ανήλικων μεταναστών
Share on facebook
Share on twitter

Η προκύρηξη

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ιδρύθηκε το 1951 και είναι ο κορυφαίος διακυβερνητικός οργανισμός στον τομέα της μετανάστευσης, με 165 κράτη-μέλη, 8 χώρες που κατέχουν το καθεστώς του παρατηρητή και γραφεία σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο ΔΟΜ είναι αφοσιωμένος στη διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρώπινους όρους και λειτουργικό τρόπο, ώστε να ωφελούνται τόσο οι μετανάστες όσο και οι κοινωνίες υποδοχής, στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας σε θέματα μετανάστευσης, στην έρευνα για πρακτικές λύσεις στα προβλήματα της μετανάστευσης, καθώς και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους μετανάστες που έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Providing Education and Immediate Accommodation to migrant children in Greece” το οποίο χρηματοδοτείται από το τμήμα Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαικής Επιτροπής (DG Home), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης – Γραφείο Ελλάδος, με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενδιαφέρεται για την:

«Μίσθωση Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων για την Φιλοξενία Ασυνόδευτων Ανηλίκων άνω των 16 ετών», τα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν για πέντε (5) μήνες.

Σημειώνεται ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο με τη λήξη της περιόδου αυτής, όλες οι σχετικές μισθώσεις εποπτευόμενων διαμερισμάτων να ανανεωθούν για ένα (1) έτος κάτω από διαφορετικό χρηματοδοτικό πλαίσιο.

Τα εν λόγω διαμερίσματα θα μισθωθούν από το Διεθνή Οργανισμός Μετανάστευσης ενώ η λειτουργία του διαμερίσματος θα ανατεθεί σε φορείς οι οποίοι θα λειτουργούν υπό το γενικό συντονισμό της UNICEF.

Οι εν λόγω φορείς μέσω διεπιστημονικής ομάδας, η οποία απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και φροντιστές θα αναλάβουν τη παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες για τη σταδιακή αυτονόμησή των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, η γεωγραφική κατανομή των διαμερισμάτων θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Αγίας Παρασκευής, Αιγάλεω, Αθηναίων, Χαλανδρίου, Δάφνης-Υμηττού, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Φιλοθέης-Ψυχικού, Γαλατσίου, Χαϊδαρίου, Ηρακλείου, Καισαριανής, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Περάματος, Περιστερίου, Πετρούπολης, Πειραιά, Βριλησσίων, Βύρωνα, Ζωγράφου και σε αυτούς που προαναφέραμε στην αρχή του άρθρου.

Δες την όλη προκύρηξη

Διαβάστε ακόμα

Αλιμος και Γλυφάδα Vs Ελληνικό – Αργυρούπολη – τάσπασαν…

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ρήξης άρχισε να επισημοποιείται εχθές το απόγευμα αφού Αλιμος και Γλυφάδα οριστικοποίησαν την ρήξη με τον read more

Κόντρα Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με Δήμο Αλίμου

Μένεα πνέει εναντίον του Γιάννη Κωνσταντάτου Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης ο Δήμαρχος Αλίμου κος Ανδρέας Κονδύλης read more