Συνελήφθησαν δύο Ελληνες που έκλεβαν εξαρτήματα αυτοκινήτων στα Νότια Προάστια

Γλυφάδα – Άλιμος, Βουλιαγμένη και Βούλα οι περιοχές δράσης τους

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά, κλοπές εξαρτημάτων από οχήματα στα νότια προάστια.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, μέλη της σπείρας και εξιχνιάσθηκαν 28περιπτώσεις κλοπών.
Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, κατασχέθηκε πλήθος αφαιρεθέντων εξαρτημάτων.
Πρώτες πρωινές ώρες της 17-5-2019, αστυνομικοί του Α.Τ. Γλυφάδας, προσήγαγαν από τη Γλυφάδα, στο Τ.Α. Γλυφάδας, δύο ημεδαπούς ηλικίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών πέταξαν στο έδαφος μεταλλικό εξολκέα, ένα ζευγάρι γάντια και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του 27χρονου, ομφαλός κλειδαριάς αυτοκινήτου με εμφανή ίχνη διάρρηξης και ένα ζευγάρι γάντια.
Κοντά στο σημείο εντοπίσθηκε το αυτοκίνητο του 24χρονου.
Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, τρεις (3) φίσες κατάλληλες για παραβίαση συστημάτων immobilizer και σπρέι πιπεριού.
Όπως εξακριβώθηκε, από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εδώ και τουλάχιστον ένα δίμηνο, συμμορία που αφαιρούσε συστηματικά εξαρτήματα από σταθμευμένα αυτοκίνητα, συγκεκριμένης μάρκας, στα Νότια Προάστια.
Τα κλεμμένα στη συνέχεια διέθεταν σε τρίτους.
Όπως διαπιστώθηκε, διέθεταν κατάλληλη τεχνογνωσία και ειδικά εργαλεία για την παραβίαση των αυτοκινήτων και την απενεργοποίηση συστημάτων immobilizer .
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, περίστροφο, (28) φυσίγγια και (11) κινητά τηλέφωνα.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων:
ένδεκα (11) στη Γλυφάδα
επτά (7) στον Άλιμο
έξι (6) στη Βουλιαγμένη
τέσσερις (4) στη Βούλα
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δες άλλες ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο εδώ

Νότια Προάστια 22 Μαϊου 2019

Πηγή 

αστυνομία