fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Σύσκεψη για το κτιριακό πρόβλημα στα 6ο Δημοτικό & 4ο Νηπιαγωγείο Παλαιού Φαλήρου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα των σχολικών υποδομών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου και του 4ου Νηπιαγωγείου Παλαιού Φαλήρου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι :

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ΄ Περιφέρειας Αθηνών, κα.Αθανασία Μεϊντάση

Η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου, κα.Βασιλική Σταθοπούλου

Η Προϊσταμένη του 4Ου Νηπιαγωγείου , κα.Δέσποινα Λοϊζου

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Μιχάλης Μιχαηλίδης

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Αλέκος Κορόμηλος

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κ.Δημήτρης Μπόγρης

Σύσκεψη για το κτιριακό πρόβλημα στα 6ο Δημοτικό & 4ο Νηπιαγωγείο Παλαιού Φαλήρου

Όπως είναι γνωστό, τα δύο σχολεία συστεγάζονται στο ίδιο συγκρότημα και επί χρόνια τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς έθεταν και θέτουν μετ΄ επιτάσεως το θέμα της έλλειψης χώρων.

Η Δημοτική Αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ξεκίνησε μια σημαντική, δομημένη και συστηματική προσπάθεια λύσης και αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων της πόλης μας, τόσο με το Υπουργείο Παιδείας όσο και με την αρμόδια υπηρεσία ΚΤΥΠ ΑΕ, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες, να αντιμετωπισθούν άμεσα τα κενά και να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το μέλλον που θα δίνει μόνιμη και οριστική λύση στο θέμα.

Παρότι η κατασκευή σχολικών υποδομών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και της ΚΤΥΠ Α.Ε., ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων για το θέμα, καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το πρόβλημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει και με γνώμονα την αντιμετώπιση των κενών που υπήρχαν, προτάθηκε και αποφασίστηκε, η τοποθέτηση και εγκατάσταση στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, δύο προκατασκευασμένων οικίσκων, πιστοποιημένων και εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα η κατάσταση.

Η συγκεκριμένη λύση άλλωστε είχε προταθεί ήδη από το 2018, ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2019 και υλοποιείται σήμερα καθώς η νομοθεσία άλλαξε πρόσφατα, δίνοντας την δυνατότητα στους Δήμους να προχωρήσουν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις με πιο γρήγορες διαδικασίες (αρκεί πλέον μόνο άδεια μικρής κλίμακας).

Αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τις σχολικές υποδομές στην πόλη και τις προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί για αξιοποίηση των λιγοστών ελευθέρων χώρων και οικοπέδων της πόλης μας.

Αποτελεί όμως λύση, η οποία δίνει την δυνατότητα στις Διευθύνσεις των δύο σχολείων να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν περισσότερους χώρους όχι μόνο για το εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο αλλά και για άλλες ανάγκες και χρήσεις όπως γραφείων, βοηθητικών χώρων και τραπεζοκομίας (για το νηπιαγωγείο),κάτι που εν τέλει θα αποφασιστεί από τα ίδιες διευθύνσεις των σχολείων. Άλλωστε, η κατανομή του μαθητικού δυναμικού και η διασπορά του σε τμήματα και αίθουσες, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της αρμόδιας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης του κάθε σχολείου.

Παράλληλα στην σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα τεχνικά θέματα λειτουργίας των δύο σχολείων και δρομολογήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση τους ενώ ανάλογες συναντήσεις θα ακολουθήσουν και με τις Διευθύνσεις όλων των σχολείων της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Αρθρο του Γιώργου Χατζηδάκη δημάρχου Ηλιούπολης για COVID 19 και σχολεία

Κυβερνητικές ανεπάρκειες σε βαθμό επικινδυνότητας

Λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δυστυχώς… read more

Βρίσκει ρυθμούς η Ενωση Μπιλιάρδου μετά τις πρόσφατες εκλογές

Το Νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Ενωσης Μπιλιάρδου συνεδρίασε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου με θέματα την διανομή των ρόλων στα μέλη του νέου Δ.Σ. αλλά και τον προσδιορισμό των στόχων για την νέα θητεία… read more

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Νεαρή καταγγέλλει παρενόχληση από άγνωστο άνδρα στην περιοχή τραμ Αιγαίου (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Νεαρή καταγγέλλει παρενόχληση από άγνωστο άνδρα στην περιοχή τραμ Αιγαίου (βίντεο) Σε επώνυμη καταγγελία προχώρησε νεαρή γυναίκα στο ΤΑ Νέας Σμύρνης, για άνδρα

Read More »