Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον αντικαπνιστικό νόμο

Η απόφαση να γίνει η σύσκεψη στο Μαξίμου δείχνει την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος.
Ο στόχος είναι διπλός. Αφ’ ενός η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους χώρους αλλά και μακροπρόθεσμα η μείωση των καπνιστών στην χώρα μας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης καθώς και ο Επικεφαλής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
αντιοκαπνιστικός νόμος
Φώτο από Πρώτο Θέμα

Συζητήθηκαν οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες δράσεις για τη μείωση του καπνίσματος, η αυστηρή και καθολική εφαρμογή ενός σύγχρονου, σαφούς και πλήρους νόμου κατά του καπνίσματος.

Σύντομα θα λανσαριστεί μεγάλη καμπάνια για την διακοπή του καπνίσματος.

Αποψη της στήλης πάντως είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο ανταγωνισμός.
Για να πετύχει ένας τέτοιος νόμος θα πρέπει να βοηθήσουν και οι καταστηματάρχες.
Ομως πως θα αντιδράσει ένας καταστηματάρχης που δεν επιτρέπει το κάπνισμα και θα βλέπει την πελατεία του να φεύγει και να πηγαίνει στο διπλανό κατάστημα που το κάνει τεκέ;
Επομένως πρώτα θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ισονομία.
Σημαντικό ρόλο εδώ θα παίξει η Τοπική αυτοδιοίκηση με την δημοτική αστυνομία και η αστυνομία.
Αν εξασφαλιστεί η ισονομία τότε προχωράμε παρακάτω…
Φωτο από Πρωτο Θέμα

Δες άλλες ειδήσεις εδώ

Notia Today 20 Σεπτεμβρίου 2019

πηγή Protothema.gr