Συνταξιοδοτικό.Στο 70% οι συντάξεις χηρείας, τέλος οι ηλικιακοί περιορισμοί

Οριστικό τέλος έρχεται στους ηλικιακούς περιορισμούς στις συντάξεις χηρείας έρχεται σύμφωνα με ανάρτηση της κας Εης Αχτσιόγλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Παράλληλα το ποσό αναπλήρωσης θα ανέβει στο 70% από το 50% που είναι τώρα.
Σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου τα παραπάνω είναι απόρροια της διαχείρισης που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας από 1,1 δις ευρώ έλλειμμα που είχε το ασφαλιστικό σύστημα όταν παρέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός.
Παράλληλα η Υπουργός εργασίας υποστήριξε ότι στ σύστημα είναι λπέον βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Τέλος σημείωσε οτι οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 70%.
Οσον αφορά τις 120 δόσεις η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί σύντομα και έτι θα δωθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους καινα αρχίσουν να λαμβάνουν σύνταξη.

Εφη Αχτσιόγλου

Οι δηλώσεις της κας Αχτσιόγλου
«Το 2015, παραλάβαμε το ασφαλιστικό στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, μετά από 12 διαδοχικές περικοπές των συντάξεων και 400.000 απλήρωτες συντάξεις. Σήμερα, έχουμε ουσιωδώς αντιστρέψει την εικόνα αυτή. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι πλεονασματικός, έχουμε μειώσει τις συντάξεις σε εκκρεμότητα κατά 70% και το σύστημα είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο» σχολιάζει η υπουργός Εργασίας.
«Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, βάλαμε οριστικό τέλος στον κύκλο των περικοπών, πάρα τις επίμονες απαιτήσεις των δανειστών και όχι μόνο αυτό, αλλά, από 1.1.2019, προχωρήσαμε σε αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία. Αυξήσεις που θα συνεχιστούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου.
«Τέλος, άμεσα θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις, γεγονός που θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να λάβουν τη σύνταξή τους κανονικά» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.
«Για την κυβέρνησή μας, είναι αυτονόητο ότι, όσο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο δημιουργούμε, θα τον αξιοποιούμε για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως αποδεικνύουμε διαρκώς»

Δες άλλες ειδήσεις Πολιτικής εδώ

Οικονομικές ειδήσεις εδώ

Νότια Προάστια 31/03/2019