Τα είπαν Πατούλης και Σγουρός για την Περιφέρεια Αττικής

Στα γραφεία των παρατάξεων στην Περιφέρεια Αττικής συναντήθηκαν ο νέος περιφερειάρχης κος Πατούλης με τον κο Σγουρό.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα της περιφέρειας.
Τονίστηκε και από τους δύο, ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συναίνεση πάντα όμως στο πλαίσιο των προγραμματικών συγκλίσεων, ενώ συμφωνήθηκε να συνεχισθούν οι συζητήσεις.

Το κόστος της ορκομωσίας του κου Πατούλη

Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και που αφορούσε το κόστος της ορκομωσίας του κου Πατούλη, η παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή το περιεχόμενο αναληθούς δημοσιεύματος σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα σχετικά με το κόστος της τελετής ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Ζάππειο, για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζουμε ότι:

– Πρώτον, ουδέποτε απαιτήθηκε από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να δοθεί ποσό 28.000 ευρώ , για τη διοργάνωση της εκδήλωσης για την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου,όπως ψευδώς αναφέρεται.

– Δεύτερον, το πραγματικό κόστος της εκδήλωσης θα ανέλθει στις 4779 ευρώ, που είναι το ποσό που ζητήθηκε από την παράταξη της νέας Διοίκησης, καθώς και το κόστος ενοικίασης του Ζαππείου που ανέρχεται στις 4790 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το ανυπόστατο δημοσίευμα διαψεύδεται και από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά: «….σημειώνουμε ότι το εγκριθέν από την Οικονομική Επιτροπή ποσό για την εκδήλωση, αφορά δαπάνες που θα βαρύνουν τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής συνολικά κατά 10.717,20 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (σχετικές οι αποφάσεις 2083/2019 και 2210/2019 της Οικονομικής Επιτροπής με ΑΔΑ:9Θ877Λ7-7ΛΗ και ΑΔΑ:9Π8Λ7Λ7-Ι40). Αυτά είναι τα στοιχεία που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Δες άλλες ειδήσεις εδώ

Notia Today 28 Αυγούστου 2019