fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Τα μέτρα για τον Κορωνοϊό ξαναφέρνουν το τσιγάρο στα μπαρ

Ο Κορωνοϊός έχει αλλάξει τα πάντα στις ζωές μας.

Πέραν των επιπτώσεων που έχει στην υγεία του πληθυσμού, έχει φέρει σοβαρά προβλήματα και στην Οικονομία.

/* Εμφανίστηκαν πάνω στους πάγκους πάλι τα γνωστά ποτήρια τασάκια και … όλα όπως παλιά. */

Η Πολιτεία θέλοντας να αποφύγει την επιβάρυνση και τελικά την αδυναμία εξυπηρέτησης και νοσηλείας των πολιτών από το σύστημα Υείας επιβάλλει συνεχώς μέτρα ποκειμένου να καταπολεμήσει την διασπορά του κορωνοϊού.

Τα (αμφιλεγόμενα) αυτά μέτρα πλήττουν λίγο ή πολύ όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ενας από τους κλάδους που καταγράφει μεγάλες ζημιές είναι αυτός της διασκέδασης, που είναι και ο κλάδος στον οποίο είναι πολύ εύκολο να μεταδωθεί ο ιός, γι αυτό άλλωστε τον λόγο πολλά από τα μέτρα εστιάζουν πάνω του.

Το πλήγμα μαλιστα του Κορωνοϊού δε είναι το πρώτο το οποίο έχει δεχτεί ο συγκεκριμένος κλάδος.

Τα μέτρα για τον Κορωνοϊό ξαναφέρνουν το τσιγάρο στα μπαρ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar

Η προηγούμενη φορά που νομοθέτημα είχε προαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα των επιχειρηματιών του κλάδου ήταν αυτό της απαγόρευσης του καπνίσματος σε αυτούς τους χώρους.

Η απαγόρευση τελικά επιβλήθηκε όπως όλοι γνωρίζουμε αλλού εύκολα και αλλού δύσκολα.

Πολλοί επιχειρηματίες κλήθηκαν να πληρώσουν πρόσιμο για πααβίαση του νόμου, αυτό που μετραέι όμως στο τέλος είναι ότι το κάπνισμα εξαφανίστηκε από τους κλειστούς χώρους (στους περισσότερους τουλάχιστον).

Φυσικά όπως παντού, υπάρχουν και οι επιχειρηματίες που κρατούσαν πιο χαλαρή στάση και μετά από κάποια ώρα (τα ξημερώματα) επέτρεπαν σε θεριακλήδες πελάτες να κάνουν ενα τσιγαράκι…

Η λαίλαπα του Κορωνοϊού που απειλεί να σαρώσει τα πάντα, τελευταία απειλεί να “καταργήσει” και αυτόν τον νόμο (που είναι από του λίγους νόμους στην Ελλάδα που τηρήθηκαν).

Ολο και περισσότεροι επιχειρηματίες, έχοντας περιορισμένο πλέον τζίρο λόγω μείωσης του ωραρίου λειτουργίας, και στην προσπάθεια τους να τραβήξουν ή και να κρατήσουν την πελατεία τους, επιτρέπουν στους θαμώνες τους να καπνίζουν μέσα στα μπαρ.

Εμφανίστηκαν πάνω στους πάγκους πάλι τα γνωστά ποτήρια τασάκια και … όλα όπως παλιά όπως φαίνεται και από τι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και οι οποίες τραβήχτηκαν σε γνωστό μπαρ των Νοτίων Προαστίων το περασμένο Σάββατο.

Το κάπνισμα επιτρεπόταν κανονικά καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος, και δεν είναι το μόνο μαγαζί στο οποίο συναντάς το φαινόμενο. 

Με επιχειρηματία μάλιστα που συνομιλήσαμε (η επιχείρηση του δεν είναι στα Νότια Προάστια) μας είπε ότι επιτρέπει το κάπνισμα κανονικά γιατί οι αστυνομικοί ασχολούνται τώρα με τον Κορωνοϊό και δεν δίνουν σημασία στον αντικαπνιστικό νόμο.

Τελευταία όμως έχουν αρχίσει και ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας από άλλους επιχειρηματίες οι οποίοι εξακολουθούν και τηρούν τον νόμο.

Διαμαρτύρονται γιατί η συμπεριφορά των παραβατών επιχειρηματιών συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αν η αστυνομία δεν προσέξει και αφήσει τους παραβάτες να συνεχίζουν να επιτρέπουν το κάπνισμα στους πελάτες τους το φαινόμενο θα πάρει μορφή ντόμινο και σε λίγο ο αντικαπνιστικός νόμος θα έχει πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Διαβάστε ακόμα

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος επιχειρηματία στο Πανόραμα Βούλας

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής… read more

Συνελήφθη στην Ιασωνίδου Νότης Σφακιανάκης με 2 γρ. κοκαΐνης & πιστόλι

Συνελήφθη στην Ιασωνίδου ο Νότης Σφακιανάκης με 2 γρ. κοκαΐνης & πιστόλι

Συνελήφθη στην Ιασωνίδου Νότης Σφακιανάκης με 2 γρ. κοκαΐνης & πιστόλι Η Αστυνομία συνέλαβε τον τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη στην περιοχή του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.  Η σύλληψη έγινε

Read More »
Σφοδρή κριτική από τον Άνθιμο στους ιεράρχες για τον κοροναϊό

Σφοδρή κριτική από τον Άνθιμο στους ιεράρχες για τον κοροναϊό: Πιστέψαμε ότι είμαστε υπεράνθρωποι και οδηγηθήκαμε στον τάφο

Σφοδρή κριτική από τον Άνθιμο στους ιεράρχες για τον κοροναϊό: Πιστέψαμε ότι είμαστε υπεράνθρωποι και οδηγηθήκαμε στον τάφο Σκληρή κριτική προς τους ιεράρχες και τους

Read More »