Παράγινε το κακό με το παράνομο Parking στα Νότια προάστια. Ανύπαρκτοι οι Δήμαρχοι

2 μήνες αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για Parking σε μπάρες
20 ημερες αφαίρεση πινακίδων για παράνομο παρκάρισμα

Διανύουμε εποχή προεκλογικής περιόδου. Τα εγκαίνεια πάρκων, έργων, έργα οδοποιίας κ.λ.π. είναι στα φόρτε τους.
Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με προσκλήσεις είτε στα mailbox μας είτε με SMS είτε με το παραδοσιακό ταχυδρομείο για τα έργα που έχουν κάνει ή εγκαινιάζουν (εντελώς τυχαία αυτή την περίοδο) οι εν ενεργεία δήμαρχοι.
Φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα που τώρα είναι στους δημαρχιακούς θώκους. Πάντα έτσι γινότανε. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές έπιαναν φωτιά τα δημόσια έργα.
Θα μου πεις κακό είναι. Οχι. Εργα είναι οπότε μόνο καλό μπορούν να κάνουν. Διαχρονικά όμως κανείς δεν έχει ασχοληθεί (έμπρακτα) με ένα πρόβλημα που είναι βασικό για την ποιότητα ζωης των πολιτών.
Ενα πρόβλημα που επηρρεάζει τις ζωές και αυτών που οδηγούν και αυτών που κυκλοφορούν πεζοί. Φυσικά μιλάμε για το Parking.
Η κατάσταση τουλάχιστον στα Νότια προάστια των Αθηνών (υποθέτουμε το ίδιο θα συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα) έχει ξεφύγει εντελώς.
Φυσικά τώρα που έρχεται το καλοκαίρι στους παραλιακούς δήμους θα γίνει το έλα να δεις – όπως κάθε χρονο.
Απελπισμένοι οδηγοί παρκάρουν όπου βρίσκουν αδιαφορώντας για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, μεταφεροντας έτσι την απελπισία στους πεζούς που αδυνατούν να βρούν ελεύθερο πεζοδρόμιο να περπατήσουν για να πάνε στον προορισμό τους.
Και αν οι πεζοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ας προσπαθήσουμε λίγο να έρθουμε στην θεση των ΑΜΕΑ.
Οι ασυνείδητοι (γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται περί απελπισίας, πρόκειται περί ασυνειδησίας), δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να παρατήσουν το αυτοκίνητο τους φράζοντας τις μπάρες που εξυπηρετούν τους ΑΜΕΑ.

Εδώ ο κύριος οδηγος προκειμενου να εξυπηρετηθει αυτος παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο μπλοκάρωντας την μπαρα για ΑΜΕΑ. Εξω από το Super Market Γαλα΄ξιας στην Αργυρούπολη

Αδιαφορούν μάλιστα και για τις βαρύτατες ποινές του νέου κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ας τις θυμηθούμε λίγο γιατί μπορεί να μην αδιαφορούν αλά να αγνοούν τις συνέπειες.
Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει συτηρές ποινές για αυτές τις παραβάσεις. 
Σύμφωνα με τα ισχύοντα η Δημοτική Αστυνομία ή φυσικα η τροχαία, μπορεί να επιβάλει, πρόστιμα και κυρώσεις, σε ότι αφορά την παράνομη στάθμευση σε
-αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και
-σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία
Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο ΚΟΚ και για τις δύο προαναφερθείσες παραβάσεις ο οδηγός σύμφωνα με το Ν. 4530/18 (άρθρο 29 παρ.1 εδαφ. β,ζ.) τιμωρείται:
1. Με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες – άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες.
2. Με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.
Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών ,η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες) και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.
Η αστυνόμευση, ειδικά σε προεκλογική περίοδο είναι σχεδόν ανύπαρκτη τουλάχιστον από την δημοτική αστυνομία.
Μία βόλτα στις πόλεις είναι αρκετή για να το επαληθεύσει. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Ειδικά αν επισκεφθείς καθημερινά περιοχές βεβαρημένες όσον αφορά το Parking π.χ. στους σταθμούς του μετρό, ο πολίτης βιώνει καταστάσεις που αν δεν τις δεις με τα μάτια σου δεν τις πιστεύεις.
Τώρα γεννάται το ερώτημα: Καλά όλα αυτά, ασυνείδητοι ή απελπισμένοι οδηγοί ή όπως αλλοιώς θέλετε πέστε τους οκ όλα δεκτά, αλλά ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ;
Κανένας δήμαρχος για δεκαετίες τώρα δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα. Ετσι το πρόβλημα διογκώνεται από χρόνο σε χρόνο και την πληρώνουν όλοι.
Οι οδηγοί που αργά ή γρήγορα θα βρεθούν αντιμέτωποι είτε με έντονους διξιφισμούς στον δρόμο με άλλους πολίτες, είτε με αφαίρεση διπλώματος και στοιχείων κυκλοφορίας.
Οι πεζοί που πρέπει να κάνουν slalom στα πεζοδρόμια των πόλεων για να κυκλοφορήσουν ή να πρέπει να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα για να συνεχίσουν την πορεία τους με ότι συνεπειες μπορεί να έχουν τέτοιες κινήσεις.
Πάνω απ όλα όμως οι ΑΜΕΑ οι οποίοι όταν αντιμετωπίζουν εμπόδιο αδυνατούν να αντιδράσουν και να το ξεπεράσουν.
Κύριοι δήμαρχοι θα κάνετε κάτι ή θα αρκεστείτε για άλλη μία θητεία σε ασφαλτοστρώσεις της τελευταίας στιγμής, συντήρηση πάρκων κ.λ.π.?

Νότια Προάστια 07/04/2019

parking
Γλυφάδα, φωτο από Diliana Ivanova
Φωτο από το Forum των 3Β
Φωτο από το Forum των 3Β
Αργυρούπολη Λ. Κύπρου
Φωτο από το Forum των 3Β
Φωτο από το Forum των 3Β