fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Μικραίνει» το mega οικιστικό των 400 κατοικιών των Hines – Henderson στη Βούλα

Το mega οικιστικό project των 400 κατοικιών από το δίδυμο των Hines και Henderson Park στη Βούλα θέλει να μικρύνει ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τις τελευταίες αποφάσεις που αφορούν την τροποποίηση των όρων και των περιορισμών δόμησης στην ευρύτερη περιοχή.

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, εγκρίθηκε η πρόταση περί τροποποίησης προς τα κάτω του Συντελεστή Δόμησης στην περιοχή ‘’Εξοχή’’ της Βούλας από 0,6 σε 0,3. Εστω κι αν η εν λόγω απόφαση δεν είναι καθοριστική για την επένδυση, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει σειρά και άλλων αποφάσεων από τις αρμόδιες αρχές -εκτός τοπικής αυτοδιοίκησης- εντούτοις αποτελεί δείγμα της στάσης που επιχειρεί να κρατήσει ο δήμος έναντι της επένδυσης, η οποία με βάση τις εκτιμήσεις ξεπερνά σε αξία τα 200 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας ήταν και αυτή για την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών σε τμήματα της περιοχής Εξοχή της δημοτικής ενότητας Βούλας.

Η ιστορία του συγκεκριμένου ακινήτου, σε σχέση και με τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το δήμο πάει πίσω στο παρελθόν, προ δεκαετίας και πλέον, όταν η δημοτική αρχή είχε λάβει απόφαση για την απαλλοτρίωση της έκτασης με το σκεπτικό να μην υπάρξει περαιτέρω δόμηση στην περιοχή. Το θέμα άλλωστε των γενικότερων υπερβάσεων στην περιοχή σε σχέση με τη δόμηση ήταν κι ένα από τα βασικά επιχειρήματα για τις αποφάσεις της περασμένης Δευτέρας, όπου παρουσιάστηκε και μελέτη σύμφωνα με την οποία, με τις ‘’τακτοποιήσεις’’ ο ΣΔ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φτάσει στην πραγματικότητα ακόμη και στο 0,9.

Βούλα

Επισημαίνεται εδώ ότι η αντικειμενική αξία της έκτασης, πρώην ιδιοκτησίας του Μουσείου Μπενάκη, αντιστοιχεί στα πέριξ των 48,5 εκατ. ευρώ, ενώ η εμπορική του αξία υπολογίζεται σε επίπεδα άνω των 75 εκατ. ευρώ. Ακριβώς τα δυσθεώρητα αυτά ποσά είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε το σχέδιο της απαλλοτρίωσης, το οποίο, από την πλευρά του, ακόμη και τώρα, ο δήμος δηλώνει ότι δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη και για τμήμα της έκτασης- κι αυτό παρά το γεγονός ότι το εγχείρημα της αναζήτησης κι εξασφάλισης των απαραίτητων κεφαλαίων για την απαλλοτρίωση, παραμένει πολύ δύσκολο.

Ο δήμος κινητοποιήθηκε εκ νέου για το ακίνητο ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, από την στιγμή που έγινε γνωστή η αλλαγή ιδιοκτησίας, όταν το δίδυμο των Hines και Henderson Park ανακοίνωσαν επίσημα ότι ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά από τον ιδιοκτήτη, το Μουσείο Μπενάκη, της έκτασης- φιλέτου, των 71 στρεμμάτων στη Βούλα.

Οι τελευταίες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δίνουν ξεκάθαρα το μήνυμα στους επενδυτές ότι έχουν μπροστά δύσβατο δρόμο προκειμένου να υλοποιήσουν το επενδυτικό τους σχέδιο, για το οποίο ακριβώς, λόγω του μεγέθους του, είναι χρήσιμη η στήριξη και των τοπικών φορέων. Το οικιστικό project στα Εφοπλιστικά με εκτιμώμενη αξία 200 εκατ. ευρώ και ορίζοντα τετραετίας, περιλαμβάνει την ανάπτυξη περισσότερων από 400 κατοικίες υψηλών προδιαγραφών και υποστηρικτικές υποδομές (κοινές εγκαταστάσεις αναψυχής, πισίνα, παροχή υπηρεσιών ασφαλείας κ.τ.λ.). που θα περιλαμβάνουν σειρά υπηρεσιών, υπηρεσίες ασφάλειας και πρόσβαση σε πισίνα.

Υπενθυμίζεται εδώ Hines και Henderson Park πρωτοξεκίνησαν με τις επενδύσεις στο εγχώριο real estate το 2017 (σ.σ. με την αγορά του πρώην Athens Ledra νύν Grand Hyatt της Συγγρού) κι έκτοτε συνεχίζουν, από κοινού ή και χωριστά. Στη χώρα μας το project της Bούλας είναι το τρίτο που αποκτούν από κοινού οι δύο εταιρείες, μετά το Grand Hyatt και το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων resort στην Κρήτη, ενώ εκτός Ελλάδος στον οικιστικό τομέα οι κοινές επενδύσεις του διδύμου αφορούν και τα μεγάλα projects σε φοιτητική κατοικία για 1.730 κλίνες σε Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο (πέραν των μεμονωμένων επενδύσεων που προωθούν καθεμιά χωριστά).

«Με το οικιστικό απόθεμα της Αθήνας να είναι άνω των 30 ετών κατά το μεγαλύτερο μέρος του και τις περιορισμένες νέες κατασκευές κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, υπάρχει σαφής ζήτηση για ποιοτικό προϊόν στην κατοικία. Ειδικά η Βούλα είναι μια περιοχή με ζήτηση τόσο από Ελληνες όσο και ξένους δυνητικούς αγοραστές, λόγω της τοποθέτησής της κοντά σε σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της ελληνικής πρωτεύουσας και φυσικά στην Αττική Ριβιέρα», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι εταιρείες για το project στα Εφοπλιστικά.

πηγή newmoney.gr

____

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ποσειδώνος στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Λόγω εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας, μέχρι την 01.04.2021 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, θα ισχύουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις επί της Λ. Ποσειδώνος, στην… read more

ατύχημα Ποσειδώνος

Εγκατάλειψη θύματος μετά από τροχαίο στην Ποσειδώνος – μπορείτε να βοηθήσετε;

Εγκατάλειψη θύματος μετά από τροχαίο στην Ποσειδώνος – μπορείτε να βοηθήσετε; Ατύχημα σημειώθηκε στην λεωφόρο Ποσειδώνος το Σάββατο 08/05/21 το απόγευμα στις 18:30. Συγκεκριμένα στο

Read More »
Δημοσιότητα Γεωργιανοί

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία 4 Γεωργιανών που “χτύπαγαν” σπίτια στην Αττική

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία 4 Γεωργιανών που “χτύπαγαν” σπίτια στην Αττική Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων αλλοδαπών (Γεωργιανών) που κατηγορούνται

Read More »
Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: εξαιρετικό παιδί ο 22χρονος λέει ο δικηγόρος του – Απλώνει προστατευτικό δίχτυ

Νέα Σμύρνη: εξαιρετικό παιδί ο 22χρονος λέει ο δικηγόρος του – Απλώνει προστατευτικό δίχτυ Έναν τοίχο προστασίας γύρω από τον 22χρονο φοιτητή, που κατηγορείται για

Read More »