ΒΟΥΤΣΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 08/03/2019 Την παραδοχή ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι και τι έγιναν λάθη προχώρησε ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης.
Στην παραδοχή αυτή προχώρησε μετά τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος το οποίο περιγράφονται με σοκαριστικό τρόπο οι τραγικές ολιγωρίες η ασυνεννοησία και το αλαλούμ μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών.
Είναι σαφές ότι πέραν των ασύμμετρων καταστάσεων ο τρόπος που επελέγη για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα ήταν λανθασμένος.
Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία έχουν γίνει λάθη λάθη εκτιμήσεων, προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των δυνάμεων, λανθασμένη εκτίμηση για το κλείσιμο της Λεωφόρου Μαραθώνος επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της βουλής είπε ότι οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν είχαν αναληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και από Υπουργούς.
Είπε ακόμα ότι έπειτα, υπήρξε μία αποκατάσταση και σε πόστα ευαίσθητων υπηρεσιών όπως την πολιτική προστασία.
Για το βράδυ της τραγωδίας είπε ότι αποκλείεται ο πρωθυπουργός ή οι υπουργοί να γνώριζαν κάτι και να προσπαθούσαν να το αποκρύψουν.
Είπε επίσης ότι εκκένωση των περιοχών θα μπορούσε να γίνει νωρίς και στην βάσει εκτιμήσεων.
Θα μπορούσε π.χ. να γίνει στις 5:00 και όχι στις 7:00 οπότε ήταν σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά.
Πρόσθεσε δε ότι υπήρχαν διαχρονικά προβλήματα στην περιοχή που δεν είχαν αντιμετωπιστεί.
Ο πρόεδρος της βουλής πρόσφερε πλήρη κάλυψη στην περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, κάνοντας λόγο για άδικη στοχοποίηση της.
Τόνισε δε πως πρώτη εκείνη ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για όσα συνέβησαν.
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αντέδρασε μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των εισαγγελέων που οδήγησε στην άσκηση δίωξης εναντίον της.
Η εισαγγελία της απέδωσε ευθύνες γιατί μη κένωση της ανατολικής Αττικής.
Η κυρία Δούρου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το κίνημα αλλαγής πώς αντιμετώπισαν την εθνική τραγωδία ως Μάννα εξ ουρανού.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να φύγει από τη μέση μία αυτοδιοικητική που δεν παριστάνει την ανεξάρτητη.
Μία αυτοδιοικητική που διοικεί τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο όπως είπε η ίδια.
Μάλιστα έκανε έκκληση να σοβαρευτούμε τονίζοντας πως τη θητεία της η διοίκηση έχει διαχειριστεί με χρηστό τρόπο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Χρήματα που έχει αποδώσει στις τοπικές κοινωνίες, μία διοίκηση με έργο πρωτόγνωρο.
Η Νέα Δημοκρατία διά της εκπροσώπου τύπου Μαρίας Σπυράκη δήλωσε πως δεν ζητά την παραίτηση της κυρίας Δούρου γιατί θα την οδηγήσουν σε παραίτηση οι πολίτες οριστικά και αμετάκλητα στις 26 Μαΐου ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Επίθεση στην κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι εξαπέλυσε και η πρόεδρος του κινήματος αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
Η κα Γεννηματά δήλωσε πως υπήρξε απίστευτη η ανικανότητα.
Ολες οι αποφάσεις πάρθηκαν λάθος και με καθυστέρηση και οι άνθρωποι αφέθηκαν όπως φαίνεται στην τύχη τους.
Μιλώντας στον real FM η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε το έλλειμμα ευαισθησίας που αναδεικνύει άρνηση να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του.
Δεν υπάρχει στοιχειώδης ευθιξία να παραιτηθεί κάποιος είπε χαρακτηριστικά,
Πρόσθεσε δε, πως το ακόμα χειρότερο ήταν ότι, ενώ γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί το βράδυ της ημέρας, εκείνοι έστησαν ένα θέατρο με παρόντα τον Πρωθυπουργό.
Ενας Πρωθυπουργος που δεν αναρωτήθηκε εάν κινδύνευσαν άνθρωποι, εάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί.
Αποδείχθηκε βέβαια στη συνέχεια ότι γνώριζαν όντως όλοι ότι υπήρχαν ήδη θύματα την ώρα που τα παρουσίαζαν όλα εξαιρετικά.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως στέκεται και στην ανικανότητα και στην αναλγησία και στον απίστευτο κυνισμό.
Πραγματικά αναρωτιέμαι, οι άνθρωποι που φαίνεται ότι έχουν τόσο μεγάλες ευθύνες για την απώλεια τόσων ζώων, είναι δυνατόν να είναι στο τιμόνι αυτών των κρίσιμων ευθυνών και να εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων του λεκανοπεδίου κατέληξε η κυρία Γεννηματάι.

Share it

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ μετά την επίσκεψη Τσίπρα – DocumentoΣκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ μετά την επίσκεψη Τσίπρα – Documentoon December 7, 2022 at 9:04 pm

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ μετά την επίσκεψη Τσίπρα  DocumentoΣκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ

Read More »

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου – News247.grΔωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου – News247.gron December 8, 2022 at 6:05 am

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου  News247.grΔωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου  News247.grΔωρεάν στην πόλη:

Read More »

Πρόσκληση Στρατεύσιμων Κλάσης 2026 (Γεννημένων το έτος 2005) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για κατάθεση Δελτίου ΑπογραφήςΠρόσκληση Στρατεύσιμων Κλάσης 2026 (Γεννημένων το έτος 2005) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για κατάθεση Δελτίου Απογραφήςon December 8, 2022 at 8:44 am

Πρόσκληση Στρατεύσιμων Κλάσης 2026 (Γεννημένων το έτος 2005) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για κατάθεση Δελτίου Απογραφής Το άρθρο Πρόσκληση Στρατεύσιμων Κλάσης 2026 (Γεννημένων το έτος 2005)

Read More »

Δωρεάν διάθεση self test στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούςΔωρεάν διάθεση self test στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούςon December 8, 2022 at 8:48 am

Με γνώμονα την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των ωφελουμένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου σε συνεργασία

Read More »

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστουγεννιάτικη αγορά με πρωτότυπα δώρα και συλλεκτικούς δίσκους – Πρώτο ΘέμαΜέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστουγεννιάτικη αγορά με πρωτότυπα δώρα και συλλεκτικούς δίσκους – Πρώτο Θέμαon December 8, 2022 at 4:31 am

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστουγεννιάτικη αγορά με πρωτότυπα δώρα και συλλεκτικούς δίσκους  Πρώτο ΘέμαΜέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστουγεννιάτικη αγορά με πρωτότυπα δώρα και συλλεκτικούς δίσκους  Πρώτο ΘέμαΜέγαρο Μουσικής Αθηνών:

Read More »

Αν Χεκ: Δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών κατά την ημέρα του τροχαίου – NewsITΑν Χεκ: Δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών κατά την ημέρα του τροχαίου – NewsITon December 7, 2022 at 12:20 pm

Αν Χεκ: Δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών κατά την ημέρα του τροχαίου  NewsITΑν Χεκ: Δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών κατά την ημέρα του τροχαίου  NewsITΑν

Read More »